Kost for å bake

Vil du bake ansiktet ditt sammen med meg?

En av mine nye favoritt sminkemetoder er å bake! Og nei, det foregår ikke på kjøkkenet.. Tror alle mine venner hadde blitt sjokkert over å se meg bruke kjøkkenet aktivt, så er mye mer naturlig at dette er min nye “go to” sminkerutine. Jeg gjør ikke nødvendigvis dette hver dag, men hvis jeg vil se ekstra fin ut, og føle at jeg har på meg profesjonell sminke ala Kylie Jenner. 

Det er ikke vanskelig, men du vil se litt rar ut mens trinnene utføres.. Gå fra å se ut som en brøddeig til glam. Jeg skal vise deg hvordan!

Hva er fordelene med å bake ansiktet mitt? 

Har du noen gang hatt på deg foundation, concealer eller annen type flytende sminke? Da vet du hvor lett sminken kan legge seg i linjer i ansiktet, for eksempel de små linjene på undersiden av øyet eller på øyelokket – og hvor irriterende er ikke det? Det er her baking kommer inn! 

Pudderet fungerer nesten som en finish spray, baking “setter” sminken din, og lar den se perfekt ut gjennom hele dagen. Ikke mer sminke som legger seg i smålinjene, i tillegg gjør det ansiktet mer matt, slik at du ikke får den oljeeffekten som kan komme fra foundation. Baking lyser opp de områdene du ønsker, og sminken blir mer holdbar. 

Vil du bake med meg?

Husk å gi fuktighet til ditt ansikt før du baker! 

Først er det veldig viktig at ansiktet ditt har nok fuktighet, start med en fuktighetsgivende ansiktskrem, påfør så foundation og concealer der det trengs. Advarsel! Du må aldri påføre bakingpudder på et tørt ansikt, bare tro meg her – det vil ikke ende bra! 

Klar for å bake? Lets go! 

Etter du har tatt på den flytende sminken din, ta på et lyst, nesten hvitt eller transparent bakingpudder på en sminkesvamp, dab den så forsiktig på ønsket område. Mitt personlige favoritt pudder til baking er dette, har prøvd andre, men vender alltid tilbake. Det legger seg feilfritt og setter sminken perfekt. Bruke bakingpudderet under øynene (tenk at du tegner en trekant), på haken, pannen og ryggen av nesen. Husk å fokuser på linjene, det er disse du vil eliminere. Ser det ut som du har kastet en melpose over ansiktet ditt? Bra! Da har du gjort dette trinnet riktig. 

Mens vi venter kan vi ta oss en trall! 

Nå har du tid til å lage deg en kopp te, eller nyte et glass vin før festen begynner! Når vi baker, må nemlig pudderet få litt tid til å sette sminken. Jeg liker å være effektiv, så mens jeg ser ut som et spøkelse i ansiktet, pleier jeg å begynne å sminke øynene mine mens bakingen skjer. 

Det minner meg om, kommer til å skrive om min all time favoritt sminelook for øynene senere! Men over til baking for nå. Det tar ikke mer enn noen få minutter før pudderet har satt seg som det skal. Bruk så en ren kost, og børst vekk det overflødige bakingpudderet og voila! Kosten du bruker bør forresten ikke være hard, du vil ikke ødelegge sminken du har under. Den bør være ganske myk og selvsagt uten annen sminke på, anbefaler derfor å ha en egen kost designet kun for dette. 

Sminkekost til å bake

Dette er trolig det nærmeste jeg vil komme til å faktisk bake, men om jeg ikke er flink til å lage kaker, kan jeg hvertfall si at sminken min vil se feilfri ut! Det er ikke så galt det, er det? 

Etter at du har bakt ditt ansikt, fortsett så med resten av den tørre sminken. 

Nå har du bakt ansiktet ditt, kan du fortsette med resten av den tørre sminken. Jeg pleier å konturere ansiktet mitt på en lett måte etter dette. Liker ikke ideen med for tykk sminke. Av en eller annen grunn virker det som at mange tror at konturering betyr tykk, lag på lag sminke. Det gjør det nødvendig ikke. Avslutt med et litt mørkere pudder på siden av nesen, kinnbenene, og på siden av pannen. Husk å bland, bland, bland sminken ut, slik at du får et naturlig resultat. Har du lyst på tips for perfekte lepper kan du lese her. Håper du liker tipsene!

Var litt hjelp det jeg skrev her? Nå skal jeg gjøre meg klar selv, har en vinkveld med jentene om noen få timer, og eneste vi skal bake er ansiktene våre!