Sevilla

Sevilla er helt utrolig vakkert om våren!

Det blir nok lenge til jeg kan ut og utforske verden igjen, men jeg kan fremdeles mimre og drømme om nye reisedestinasjoner. Et sted jeg har vært, som jeg veldig gjerne ønsker meg tilbake til er Sevilla. Jeg var der to uker i mai, for tre år siden. Kan nesten ikke tro at det har vært så lenge siden! Tiden flyr, selv om jeg ikke har lov til det, ennå. Sevilla ligger i hjertet av Andalucia, Spania. Den fjerde største byen i Spania, og er helt fullstappet av kultur og vakker arkitektur. Byen er også hjemstedet til Flamenco, ole! 

Severdigheter i Sevilla 

Det er utallige vakre og interessante severdigheter i Sevilla, heldigvis ligger de ikke for langt unna hverandre. Har du bare en uke, eller en langhelg er det derfor likevel mulig å se det meste. Kan være smart å bestille et hotell som ligger midt i byen, så slipper du å ta taxi overalt. Vi bestilte herfra, og var veldig fornøyde med pris og hotellet. 

Plaza de Espana

Jeg hadde alltid lyst til å besøke Sevilla, så det var ikke et tilfeldig reisemål. Har nemlig alltid ønsket å se Plaza de Espana. Det er et helt utrolig torg, midt i byen, fra 1920 tallet. Fontener, en elv og kunstverk laget av fliser dekker hele området. Bare sett deg ned og se på livet som går forbi, mens du nyter et glass vin. Merker hvor mye jeg vil tilbake nå!

fine Sevilla

La Catedral de Sevilla

I sentrum av Sevilla finner du La Catedral de Sevilla, en gedigen og overveldende kirke. Designet for å vise sin fantastiske storhet. Katedralen er den tredje største kirken i verden, og er den største gotiske katedralen. Giralda er navnet på klokketårnet til katedralen, og er 105 meter høyt. Turister kan gå opp tårnet, men ta forhold! Var veldig varmt når jeg var der, og det var på våren. Vi gikk opp alle trappene til tårnet, tett i tett og temperaturen føltes som den ble høyere for hvert steg. Kan ikke engang forestille meg hvor varmt det sikkert er litt senere, gjennom sommeren. 

Real Alcazar

Ikke langt unna katedralen finner du Real Alcazar. Et ufattelig vakkert palass med hager, fontener og arkitektur så vakkert at jeg aldri har sett lignende. Real Alcazar har tidligere blitt brukt til innspilling av filmer og serier, mest kjent nå nylig har vært Game of Thrones. Husker jeg følte som jeg hadde vandret inn i en annen verden når jeg var der. Du blir satt inn i en annen tidsepoke. Tok så mange bilder jeg kunne, men vil bare tilbake for å kunne ta flere. Et sted du må oppleve. Som et eventyr. 

Sevilla er nydelig

Jeg har ikke fått nok av Sevilla!

Jeg var bare en liten uke i Sevilla, skulle ønske jeg hadde lengre tid når jeg var der. Byen føles så svær, men selve sentrumet, hvor både katedralen og Real Alcazar ligger er lett å finne. 

Med all arkitekturen og kunsten, er det nesten lett å glemme det viktigste. Sett deg ned, kjøp et godt glass vin og nyt tapasen fra Sevilla. Det er jo faktisk fødestedet til tapas. Så er like viktig å spise seg god og mett på det, som alt det andre, for å virkelig ta inn Sevilla. Jeg tok fly fra Oslo til Malaga, deretter tog fra Malaga til Sevilla. Var så mye å se og oppleve, at det ble nesten ingen shopping på denne turen. Det får bli til neste gang! Skulle lett ha vist dere spansk sommermote fra Sevilla, men dessverre ble det ikke slik. Her er litt moteinspirasjon for en sommer i Norge. Er heldigvis mye gøy å gjøre her hjemme også! Men når jeg kan reise igjen, skal jeg tilbake til Sevilla. Uten tvil!